Chhu hmul meh


  • KA TRUE STORY VE – 2
  • Mipa Tan Hmelthat Dan – Part 1 Hmai leh Inchei
  • CANDLE IN THE WIND – PAGE 1
  • BERÂM VÊNGTU
  • Hlathlankhawm 1-8
  • KA TRUE STORY VE – 2

    Story of the Alchemist Kan khua atanga mel 75 vela hla Mizorama kan khawpui ber Aizawlah lehkhabu hlui an sale leh thar tha tak te lei turin ka feh chhuak ve a, chutia mahni mum mum a mum ve ta ngawt chuan eng eng emawni ka hriat ngai loh leh ka la tawn ngai loh thil mak tak tak te ka tawngin ka hmu chho mawlh mawlh a.

    Zin mite tihdan anga a, khawimaw lai hmun nuam deuh a han riah te leh ei ngai loh thil tui tak tak te han ei a, thawveng tak a hun han hman kual vel te chu ka chak phah khawp mai.

    Mahse ka pawisa neih chhun anga ka lehkhabu leitum chu ka thulh phah chuang lova. Lehkhabu chhiar nuamti mi tak leh lehkhabu ngah duh mi tan chuan chutianga lehkhabu ka la chhiar ngailoh tha tak tak leh ngaihnawm tak tak te chu lei vat vat a, han chhiar thuai thuai mai te chu ka chak tawh hle mai a ni.

    Ka thlen huna ka tih hmasakber tur te ka suangtuah neuh neuh a, thui fe motor a kan tlan hnu chuan Aizawl khawpui chu kan thleng ta der mai. Ka han hawi kual vel a, hmelhriat hauh loh leh hmel en pawh a buai hmel tak tak hlir mai an lo kat sup sup han hmuh chuan ka in sit in tlangval a pumpa berh angreng taka Aizawl khawpui a han tei ve ruk ruk chu ka zak ta chem chem mai a, amaherawhchu kan chuanna motor atanga ka chhuk hma kha chuan ka induhin ka hawisang ve viau a, Ni..!

    Tichuan chhungte leh Thian tha te In pan tur ka hriat ve mai loh avangin Hotel a thleng tur chuan ka inring lawk vek a, ka inruahman ang takin ka thlenna tur Hotel zawng chuan ka hun kan hmang hmasa ta ber a, tlai ni tlak hnu a thleng kan nih avangin ka hmanhmawh khawp mai a.

    Rei tawk fang ka vah kual hnu chuan Hotel nuam tak ni lem lo leh eitur pawh tuihnai tak beisei ngam vak lohna tur, ka pawisa neih in a tlin tawk tur chu ka hmufuh ta hlauh mai a, chutah chuan ka in nghat fel ve ta a. Chawei hunah chuan kha ka rim hriat Uisa bai ngei mai kha ka ei ngei ang mawle tiin ka inbual chhung chu ka ngaihtuah a, ka inbual zo thuamhnaw te kan thlak fel meuh chuan chawei a lo hun der tawh mai. Phur tak mai a chaweina hmun lam ka pan lai khan ka nakin hun tur reng ka lo ngaihtuah lo pek a, chawei dawhkan kan kil a, phur tak maia kan thu sat sat mai te chu midang lo awm ve te chuan mak ti deuh hmel hian min en deuh hrek hrek mai hian ka hria a.

    Mahse engahmah ka ngai lo, ka chawhmeh duhber ei ka tum tlat a lom. Tichuan leh, chaw min han khawrh a, chawhmeh min han chhawp kual dan dan a, rang tak mai hian Antam tlak leh Zikhlum kau buhbai chu an rawn chhawp mai a, tah chuan ka rilruin ka inbual hma a ka rim hriat ngei mai kha an va rawn chhawp har em ka tih lai mek in chawhmeh sem tunu chuan plate var hi a rawn chawi khu ta va va mai.

    Kha nula kha a plate rawn ken nen khan inhmeh ka tiin ka duh em em hi a ni ringawt a, ka chawieina tur dawhkanah chuan chu a plate var rawn ken chu a rawn dah ta ngei a, Anitheilo, Lalpa leh..!!

    Ka tum leh ka duh a va ni lo rua em…! Chawhmeh a zawnga ka duh ber rim ka hriat leh ka eitum Uisa reng reng a lo ni lo top mai. Mut a lo hun a, ka mut pah chuan a tuk a ka thil tih tur vel te leh ka lehkhabu lei tur ka zawnna hmun tur te ka ngaihtuahtuah kual a, khawdang hawi thei ka nih loh zia leh, ka thiltum bak engmah ti kawi lo turin ka rilru ka siam fel a, tichuan ka hriat loh lai chuan ka lo muhil ve ta a. A tuk zing a lo thlen chuan tihdan ngai te bawkin chawte kan han ei fel a, lehkhabu lei tur chuan ka insiam a, ka chhuak ve ta hnawk hnawk mai a.

    Bazar lam pana ka kal lai chuan ka sir deuhah hian naupang kum 12 mi awm vel leh a nau niawm tak la naupang tak mai hi an kal ve hnak hnak a. Keipawh chu ka kal zel a, Mi damdawi zawrhna kawt a lehkhabu lo in rem tlar that ka hmuh chuan ka lawmin ka mit a la nghal em em mai a.

    Amaherawh chu ka duh zawng ber erawh ka la hmu hauh lo. Naktukah tha tharin ka zawng leh maiang ti a ka inngaihtuah mek lai chuan kawng sir a mi kawmkar ang lek leh luhna zim te darthlalanga inping chu ka va hmu a, kan en chiang a, lehkhabu dawr a ni tih ka hre mai a, beidawng sa deuh chung chuan kawngkhar chu kan hawng a, Pa upa lam tawh tih hriat tak mai leh a hmel en pawh a thil duh khirh tak tur hmelpu, a sam leh a tarmit vuah te, a incheina te han en pawh a pa in vawng fel tak a ni tih hriat tak mai hian chu dawrah chuan lehkhabu chhah tak mai hi a lo bih vang vang mai a.

    Tichuan Lawm tak chuan Ka pu dawr atang chuan ka chhuak a, a ni pawhin kawngka thleng min han thlah zui bawk a. Ka ngaihtuahna a ti thuiin thil tamtak min ngaihtuah tir a suangtuahna khawvelah ka cheng hi a ni ber ang chu. Tichuan khua a tlai deuh tawh a vangin ka thlenna Hotel lam chu ka pan leh ta vang vang mai a.

    Bus chuanna tur ka hmuh mai loh avang chuan kein ka kal zel a, thui fe ka kal hnu chuan khua pawh a thim deuh chhulh tawh a, ka thlenna Hotel lamah bawk chuan ka kir leh ta a. Ka rilruah kha ka pu khan eng vanga khatia min chhang kha nge ni ang tih zawhna chu ka thinlungah a ri ta tlut tlut mai a.

    Ka kalna en hmasa lovin ka kal ngai lova, Tin, Beidawnna nei turin eng thil mahin ka rilru a la tibuai ngai hek lova, ka ngaihtuahna a ti buai zo tak meuh a ni.

    Mahse ka pu in a a thusawi kha ka bengah a rawn ri thar leh a, Khawvel thlir dan ti danglam thei khawp a lehkhabu ropui chu mitthi vui dan chanchinin bul a han tan chu ka hrethiam lo kher mai. Beiseina ka neih ve tlat avangin chu lehkhabu chu tui lo zetin ka han chhiar a, ka beisei dan lo ang hlir mai a bul a han tan chhoh takah chuan chhiar pawh a nuam zaw phian ang lawi a.

    Khawvelah kan lo piang chhuak a, engmah ngaihtuah lem lovin nu leh pa te thlazar hnuaiah kan sei lian a, dan pangai angin lehkha te kan zir a, kan lo puitling chhova, hmalam hun ngaihtuahna leh rualawhna te hringnunah a bet nghet tulh tulh a, Thihna leh lusunna ten min chim reng bawk a, chutiang khawvelah chuan kan awm miau avangin chung chu kan tawkin kan hmachhawn mawlh mawlh a, Sawkhuana la vung tak tak mi te leh sumdawng mi te, michihrang hrang kan awm khawm a, damchhan pawh ngaihtuah lova mahni nuamtih zawng a tal vel leh nawmsip bawl ching te nen he kan khawvel hi kan luah tlang a, a engpawh nise khawvelah vawi khat kan piang a, vawikhat theuh kan thi vek dawn a, chuti a nih chuan mahni bak inngaihtuah angaihna ka hre lo tiin Khawvel hi ka lo thlir thin a, chutiang a ka khawvel thlir dan min thlak danglam sak thei tu tur ni a ka rin ka lehkhabu chhiar chu Thlaler a naupang Beram ven thu mai mai a an chhunzawm chho leh zel chuan ka beiseina chu a ti hniam lawih mai.

    An hming te a phuah sak hlawm a, chung a beram engmah ngaihtuah nei lo leh chhia leh tha hriatna pawh nei lo hnim hring peh tur leh tui in tur a awm a lungawi mai ho, beram lungmawl mai te chu kawm in a lehkhabu chhiar chanchin te chu a hrilh thin a, Beram vengtu mai si a naupan lai a pathianthu leh Latin tawngte a lo zir ve tawh avang a ziak leh chhiar thiam a nih dan te, a beram venna bul lawk khaw pakhat a Andalosian sumdawng pakhat a beram hmul te leisak thin tu fanu tleirawl hmeltha tak nen a an in ngainat dan te chu a ngaihtuah chhuak thin a, Chu khua a kal leh a a beram hmul te hralh a a lu te meh fai a chu tleirawl hmelthai nen a hun hman chu a duhthusam a ni thin a ni.

    Chu mipa naupang in a a suangtuahna leh a duhthusam a taka thlentir a tumna lamah chuan a khawvel her danglam sak thei thil a tawng ta hlauh mai. A mumanga Egypt thlaler zautak mai a Pyramid bula rophumruk chung chang a hmuh chuan a khawvel chu a herdanglam sak ta lawp mai.

    Chu lehkha bu danglam tak mai a phek tir lama intan dan leh a thu laihawl vel a khawvel dang dang lo lang ta chuan ka ngaihtuahna a hruai danglam hneh ta hle a, chu lehkhabu chu ka hlut thar ta ngei mai. Tichuan kha lehkhabu ka chhiar avanga ka khawvel thlirdan thin ti danglam a, miten a harsatna an tawh leh beidawnna avanga beidawnna ruam a luh hlauhawm zia te, chu mi atanga beiseina neih a har tawh zia te ka chhiar meuh chuan ka khawvel thlir dan chu a danglam thei ta a.

    Ka pu hnen a kir leh a lehkha bu tha tak a nih thu leh, a thu min chah anga pek let leh chu ka duh ta hle mai a.

    Mipa Tan Hmelthat Dan – Part 1 Hmai leh Inchei

    Sex Video leh Malsawmtluangi Fanai Youth Icon Mizote rahchin apianga hrelo an awm lovang tihngam- Malsawmtluangi Fanai Youth Icon chuan mipat hmeichhiatna sualah tlu lutin, he a video hi nasa taka thehdarh mek a ni a. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. Computer-ah a awm deuh vek tawh a, mobile phone-ah pawh a mikhual tawh lo hle. An chenna In lam panin Hemi chungchangah hian nimin chawhnu dar 3 vel khan an chenna Inah kalin, thil awmdan zawhchian kan tum a.

    Mahse, MS-i hi a zinchhuah lai tak anih avangin thil awmdan chiang taka hriat theih a ni lova. Laldinpuia kum 15 Pu C.

    Lalthlamuana fapa Zemabawk vengthar chuan Feb ni 21 zinglam dar vel khan a nau kum 5 mi chu a kap palh a, a boral. Feb ni 21 zinglam dar vel khan Laldinpuia kum 15 Pu C.

    Lalthlamuana fapa Zemabawk vengthar chuan a nau C. Laldinmawii kum 5 mi chu Manachar in a kap palh a, damdawiin an panpui hma in a boral a ni. He intihpalhna thlen dan kan palaiin a dawn dan chuan Pa ber Pu C. Laltanpuia chu Hortoki lam ah lui kala a thang hlan a ni a, Nu ber Pi Lalrinnungi chu chawhmeh zuara a chhuah hlan a ni a, fa 4 an nei a, an fate zing ah Laldinpuia kum 15 hi a upa ber niin vanduaina tawk ta C. Laldinmawii kum 5 mi hi a naupang ber a ni a, hetia in a, a u hova an awm hi a u chuan Manachar chu a mu a awm tih hre lovin a hmetpuak a, a nau C.

    Laldinmawii hi a awm ah silaimu hian a fuh palh ta niin thu kan dawng a, puitling tumah an awm loh avangin a nau hi an thenawm te in ah pawmin a kalpui vata an thenawm te in a thlen hian a nau a kah palh thu a hrilh hnu ah Laldinpuia hi a hlauhthawn em avangin a thidang zui nghal niin kan palai chuan a dawng a ni.

    Naupang boral ta pa C Lalthlamuana hi Police a ni a, an thawhpui te nen lui kal tum an niin, silai hi ama ta ni lovin, mi ta a hawh a ni a, silai ken tum vek tawh a in chhuahsan a tum lai chuan, a kalpui tur zing a mi, a thianpa 1 chuan an ken ve dawn tho avang in ani chuan kenglo mai turin a hrilh a, a keng ta lo a ni.

    A album hnuhnung ber pawh a ni tawh mai thei a, amah pawhin a uluk viau niin a sawi a, recording hi Shillong-ah tih niin a musician-te pawh a chhuang khawp mai. A tum dan chuan nikum November thla vela tlangzarh tum kha a ni a, mahse, video shooting hi rin aia a hautak tham deuh avangin a duh angin a tlangzarh hma thei ta lo. He indona hian ni 18 a awh ta a, tuna thlawhnaa beihpui an thlak rual hian Israel khawmual sipaite chuan Gaza chhim lam leh khawchhak lam atangin Gaza khawpui laili an pan bawk a ni.

    Gaza khawpui thlang lam pawh Israel hian a kap nasa hle a, chhawmdawlna thil phur motor luhna hun, darkar thum an hawn bak chu silai ri a reh mang lo a ni. Israel leh Gaza inrina hmuna BBC correspondent, Aleem Maqbool chuan pawl hnihte hi an inkap nasa hle tih a sawi a, tuk pum khan khawmualah leh boruak atangte-in bomb leh silai ri a chawl meuh lo tih a sawi.

    He indonaah hian bomb puakah Israel officer pakhat chu na takin a hliam a, Israel sipai thupuangtu chuan, Hamas hovin Israel tank pahnih tichhiaa an insawi chu thu dik lo niin a sawi. Zinga inkah hai hun, darkar thum chhung hian Red Cross International Committee President, Jacob Kellenberger chuan Gaza Strip hi a tlawh a, Shifa hospital-a hliam an enkawlte pawh a tlawh bawk. UN Secretary General, Ban Ki-moon chuan naktukah he bial hi tlawhin, inkah hai theih dan tur a buaipui dawn a, Israel leh Palestinian mi firfiak pawl hi Gaza-a an indona titawp thuai turin a ngen ve ve tawh a ni.

    Pu Ban-a chuan, he indonaah hian pawi sawi lo an thi hnem ta lutuk niin a sawi a, mimir tawrhna pawh a nasat tawh avangin, inkah hai phawt a tul ber niin a sawi. Middle East a pan hmain New York-a thuthar lakhawmtute hnenah UN Secy General chuan, a thuchah chu tawi te, mawl tak a ni tih sawiin, indona chu a tawp tur a ni tih thu chauh a keng dawn tih a sawi. Pu Ban-a chuan Hamas aiawhte chu biak a tum lova, mahse Gaza chu tlawh a tum tih a sawi.

    Hetih lai hian Israel sipaite chuan an sipai thenkhat chu Jordan ram atanga kah niin an sawi a, mahse tumah an hliam lova, Israel sipaite hian an kap let nghal bawk niin an sawi. Jordanian Armed Forces General Command erawh chuan an ram atangin Israel sipaite kah an ni lo niin a sawi ve thung a, Israel sipaite thusawi chu thu belh chian dawl lo niin a sawi a ni. Israel Prime Minister, Ehud Olmert chuan Palestinian mi firfiakte chuan Israel thir kuttum an tuar zel dawn tih a sawi a, rocket hmanga Israel kah an sim loh chuan an la Israel chu an lakah a che na tawlh tawlh dawn niin a sawi.

    Tun thleng hian Gaza-ah hian mi an thi tawh a, an zinga chu naupang an ni a, hmeichhia 75 an thi tawh bawk a ni. Israel sipaite chuan an mi 13 an hloh tawh tih an sawi a, an zingah hian civil mi 13 an tel niin an sawi bawk. US President hlui, Bill Clinton-a nupui, Hillary Clinton chu Barack Obama-a kaihhruai sorkara hna lian tak, Secretary of State atana ruat a nih chungchangah dan pangngaiin Senate Foreign Relations Committee hmaah a inlan dawn a, hetah hian Middle East chungchang te, Mumbai pawi khawihna kaihhnawiha India leh Pakistan inkar chungchang te leh khawvel huap thil dangah Senator-ten zawhna tam tak an zawt ang.

    Biden-a hi Senator atan a zawnin vawi 7 thlan tlin a ni tawh a, tuna President thar tur, Barack Obama pawh hi Senate Foreign Relations Committee member tho a ni a, President atana thlan tlin a nih hnuah a bang a ni.

    CANDLE IN THE WIND – PAGE 1

    Hriatpui chuan min rawn msg a, keipawh ka haw hma thei lo, chawhnu lam chu function an tia, ka haw hma thei dawn lo, a rawn tia, an school ka kal tur chu ka sawi duh lo va. OK, ti in ka reply a. White Hall chu tak deuhin ka siam a, muangchang chuan ka in a, a hnu chuan ka lo muhil zui a. Chhun dar 11 ah chuan vawiin chu kan leng khawthawng teh ang, ka tia, dar 3 a ka lo let loh chuan in haw mai dawn nia, ka tia, in lam pan chuan ka haw nal nal a.

    Ka thlen hnu chuan Hriatpuii chu ka msg a, dar 1 hma in ka lo thleng thei ang, a ti a, ka phur tawh khawp a, bathroomah lutin ka inbual pah chuan ka kap vel leh zakhnuai te ka shave a, ka zawh hnu chuan boxer lawng leh t-shirt ka ha a, noodles leh thingpui chu ka lo buatsaih a, sana chu ka en a, dar a nia, kawngka rawn kik ta, phur tawk in ka va hawng a, inhnuai naupang chuan khawnge Tluanga ka fapa a rawn tia, a lo phei ve lo va, ka ti chu, a tlan let leh nghal a, kan hawi chhuak chu kawngpuiah chuan Hriatpuii ngei mai chu a rawn pen thla hnak hnak a, a rawn nui seih a, ka lo ding vang vang a, ka va han duhtak, a uniform te chu mawi kan ti khawp a.

    Kan ei zawh hnu chuan, thlanglam varanda lam panin chhuah a tum a, ka lo dang a, midangin hetiang a in chei hian an hmuh che ka phal lo, ka tia, a nui seih a, ka tawnzau var leh boxer nen, an vei kual chu ka kap lam a puar leh ta lung mai.

    Ka pawm kang lawp a, a bawp in ka kawngah inkherh in ka darah a ban dahin mi kuah a, kan lei chu a in nawr leh ta nawk nawk mai a, a nuam ngei mai. A hnungzang ka chul ve hleuh hleuh a. Kan in kuah ta hle hle a. Ka ban lukham a, min kham chuan a saisir a, ka awmah chuan a bei leh ta hle hle a. A mittui nuai fai pah chuan, i duh belh chuan min dil tawp rawh ka ti a.

    BERÂM VÊNGTU

    Ka chungah a rawn bawk a, ka in fawp a, ka lei rawlh lut in, duh tak chuan a lo pet in a lo seh nawk nawk a. Amnona chuan rilru chhia a lo put avangin a pawngsual ta a, chutia a tih hnu veleh ngei tak tein a ngei leh si a, a hnawt chhuak ta a ni. Absaloman a farnu chunga thil thleng chu a hrethiam nghal a, a hun taka phuba lak tum in ngawih an chuh ta a ni.

    Lal Davidan a hriat chuan a thinrim hle na chungin Amnona chungah dan engmah a lek kawh chuang lo a ni. Kum hnih zet a ral hnu chuan Absaloma chuan beram hmul meh kut ah chuan Lal leh a fapa zawng zawng chu a sawm vek a.

    Hlathlankhawm 1-8

    Absaloma chuan a chhiahhlawhte hnena thu a pek angin, Amnonan uain a ruih thatho lai tak chuan an that ta a ni. A pa a hlauh avangin Gesur lal Amihuda fapa Talmaia hnenah kum thum chhung zet a tlanchhia a ni. Chumi hnuah chuan Jerusalem ah lo kir lehin, a pa nen chuan an in rem leh ta a, Israel mipui harsatna te a lo ngaih pawimawh thin avang chuan an ngaina hle a. Mahse Absaloma chuan a suahsualna a chhuaha, a pa lakah a hel ta a.

    Ama pawl leh a pa Davida te pawl chu an indo ta a, mitam takin nunna an chan a. Vanduaithlak takin a hmelma te nen an in tawk ta thut a, Sabengtung chungah a chuang ta a, a tum loh deuhvin sabengtung chu sasaw thing hnuaiah a tlan lut a, Absaloma lu chu thingzarah a tang a, a chuanna sabengtung chu a tlan zel si a, thingzarah chuan a inkhai ta reng a.

    Hmelma ten fei hmangin an chhun hlum ta a ni. A fapa naupang ber Sela lehzel chan a hlauh avangin an hnam dan chu bawhchhia in, Tamari neih a phal ta lo a nih kha.

    Tichuan, nawhchizuar emaw tia a mutpui hmeichhia chu a monu lo niin a sualna chu belhchhah a ni leh ta a ni. Mihring te khatianga an sual chung pawh khan, LALPA hmangaihna chu a dai chuang lova, chumi thlah atang ngei chuan, khawvel sual phurtu tur Isua Krista chu a lo piang ta a ni Matthaia Juda fapa Tamari laka a hrin Pareza chu Isua thlahtu te zinga chhiar tel a lo ni ta a ni.


    thoughts on “Chhu hmul meh

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *