Cara nak tahu dia call orang lain


  • 7 Tips Marketing Online Untuk Tingkatkan Sales Bisnes Kecil Anda 2020
  • Harus Meeting Online? Yuk Ketahui Cara Menggunakan Zoom!
  • Bagaimana Cara Mengetahui Kita Kena 'Block' Rakan Di WhatsApp, WeChat Dan Viber
  • Dah macam-macam cara marketing saya buat. Tapi tak jadi-jadi. Sales Krik Krik. Anda tahu kalau anda buat benda betul, duit akan masuk tak henti-henti, Sales makin meroket tiap bulan. Ramai usahawan lakukan kesilapan bila dia terus fokus pada teknikal Facebook Ads sedangkan content, copywriting, emosi pelanggan mereka masih gagal kuasai. Inilah ilmu yang paling penting untuk tarik perhatian pelanggan dan buatkan pelanggan berani hulurkan wang mereka kepada anda.

    Apa yang anda buat untuk tarik lebih ramai pelanggan? Buat sharing dalam Facebook, bagi content yang menarik dan positif content yang buatkan ramai orang nak baca dan share post anda. Kan lagi best macam ni. Ayat yang kita gunakan untuk sampaikan mesej anda kepada pelanggan dan orang ramai. Ramai owner bisnes bila buat ayat langsung takde emosi, sampaikan bila orang nak baca pon takde 'FEEL' dan orang terus cabut lari bila baca headline, terus je cabut lari.

    Manusia kan lebih suka bila ada orang ambil berat dan berikan advice dengan masalah yang mereka hadapi. Jadi, anda sebenarnya adalah "Problem Solver" "Amacam?

    Sama tak macam masalah korang? Beliau berpengalaman dalam bidang sales sejak tahun lagi. Sehingga kini, beliau dan Team Momentum telah membantu 73, peniaga online melalui kelas RPM sepanjang tahun hingga Beliau juga membimbing peniaga secara dekat dalam program Platinum dan Ultimate Plus yang berjalan selama 12 bulan.

    Dalam program Advance Roket Bisnes ARB November kali ini, beliau akan fokus membantu peniaga-peniaga online untuk kuasai pelanggan dan jualan bagi tahun Anugerah Yang Diterima.

    Kenapa sales gagal naik? Ini antara soalan-soalan yang kami selalu dengar daripada para usahawan atau pemilik bisnes kecil. Nak tahu cara tingkat kan sales kedai anda? Jom baca selanjutnya! Kami akan kongsi 7 tips cara tingkatkan jualan dengan strategi pemasaran melalui online marketing. Anda akan belajar: Cara menarik pelanggan di Facebook Cara naikkan sales di Instagram Cara membuat promosi atau pemasaran melalui email Cara gunakan online marketing untuk gandakan sales anda 1.

    Ini adalah cara pemasaran produk di FB yang amat popular sekarang sebab trend video makin meningkat dalam kalangan pengguna media sosial. Siaran Live di FB memang mudah dan mampu jana sales yang banyak untuk bisnes anda. Anda hanya perlukan smartphone dengan kamera yang canggih macam iPhone 8 dan tripod untuk membuat video Facebook Live pertama anda.

    Gunakan Instagram sebagai platform branding Instagram ialah antara platform media sosial yang paling banyak digunakan oleh rakyat Malaysia. Platform ini merupakan pilihan yang tepat untuk membina imej yang kukuh bagi brand anda. Banyak bisnes kecil kini menggunakan platform ini untuk post gambar dan video yang menarik bagi meningkatkan kepercayaan pelanggan dalam bisnes mereka. Anda juga patut berbuat demikian! Satu trend yang amat popular sekarang ialah Instagram Story.

    Jadi kedua-dua ciri Instagram ini amat bagus untuk brand awareness. Angka follower yang tinggi mungkin nampak cantik, tapi tiada maknanya jika followers tersebut tidak relevan dengan bisnes anda. Jangan pentingkan nombor followers, pentingkan content dan engagement likes, shares, comments yang berkualiti.

    Hantar email kepada pelanggan anda Suatu lagi teknik pemasaran online yang amat penting digunakan oleh mana-mana bisnes ialah email marketing. Gunakan Facebook Group untuk bina komuniti bagi jenama anda FB Group semakin popular sehingga Facebook sendiri telah membuat pengumuman di persidangan F8 bahawa mereka akan mengutamakan tab Group, yang akan muncul sebagai recommendation berdasarkan engagement like, comment, dan lain-lain pengguna Facebook.

    Jadi makin ramai bisnes menyertai atau membina group FB yang relevan untuk target audience mereka. Tapi, sebelum anda berbuat demikian, anda perlu tahu terlebih dahulu fungsi FB Group dan cara orang ramai menggunakannya. Sebab kenapa orang join FB group yang tertentu ialah untuk: mendapat maklumat yang berguna menyertai komuniti yang berkongsi minat yang sama Tapi ingat, jangan promote bisnes anda di FB Group anda.

    Matlamat anda ialah untuk membina engagement dan memberikan target audience anda suatu tempat untuk berkongsi pendapat. FB Group tidak sesuai untuk hard sell, tetapi sesuai untuk soft sell.

    Hard sell ialah cara menjual dengan menggunakan bahasa yang seolah-olah memaksa bakal pelanggan anda untuk membeli barangan anda.

    Sebaliknya, soft sell menggunakan bahasa yang lebih kepada cara bercerita, seolah-olah anda tidak sedang menjual sesuatu produk. Gunakan FB Group untuk membina jenama anda melalui pemberian maklumat yang betul dan berguna, sehingga anda menjadi jenama yang dipercayai bakal pelanggan anda. Sebab, penggunaan ad tidak begitu berkesan seperti dulu.

    Kini, orang ramai selalunya tidak memberi tumpuan kepada ad yang dipaparkan kepada mereka, malah, mereka juga mempunyai kuasa untuk tutup iklan yang dipaparkan di komputer dan phone mereka.

    Jadi, content marketing telahpun menjadi strategi banyak bisnes untuk menguatkan branding dan meningkatkan sales mereka. Apa itu content marketing? Content marketing ialah strategi pemasaran yang menggunakan info yang relevan dan bermanfaat untuk menarik pelanggan dan bakal pelanggan bagi mendorong mereka menjadi pelanggan setia ataupun pelanggan baru anda. Jenis-jenis content yang anda boleh buat ialah blog, post FB, video, infografik dan sebagainya.

    Sebagai contoh, jika anda menjual ubat jerawat, anda boleh membuat dan mengedarkan content seperti blog tips penjagaan muka, infografik mengenai cara hidup untuk mengelakkan jerawat, dan lain-lain lagi.

    Tips untuk strategi content marketing bisnes anda: Pastikan anda tahu siapa target audience anda supaya anda boleh memberikan mereka content yang relevan Gunakan pelbagai format untuk content anda — blog, video, emel, podcast, dan lain-lain lagi Berikan tips yang berkait rapat dengan bisnes dan target audience anda Gunakan bahasa audience anda dan bukannya bahasa yang terlebih formal 6.

    Bina jenama peribadi anda melalui media sosial Adakah anda lebih cenderung membeli produk daripada pemilik bisnes yang mempunyai jenama peribadi yang kuat? Salah satu sebab kenapa bisnes mereka amat berjaya ialah kerana mereka merupakan pemilik bisnes dengan jenama peribadi yang hebat.

    Pengguna media sosial pasti akan mengikuti personaliti kegemaran mereka. Dan personaliti tersebut boleh menggunakan peluang ini untuk menjual produk mereka.

    Dan anda juga boleh berbuat demikian! Untuk membina jenama peribadi yang berjaya di media sosial, anda perlu: tahu diri anda sendiri dan jangan berpura-pura menjadi orang lain post content yang relevan dengan kerap dan konsisten mengadakan perjumpaan atau aktiviti networking bersama target audience anda kongsi pengalaman peribadi anda kongsi foto yang cantik dan berkualiti tinggi 7. Daftarkan bisnes anda di Google secara percuma dengan Google My Business Google My Business ialah servis percuma yang membantu anda menguruskan profil anda di Google.

    Ianya bagai direktori online bagi bisnes lokal. Setiap bisnes mesti ada profil bisnes di Google. Jika anda daftar untuk profil Business di Google, bisnes anda akan terpapar di Google Maps and Google Search , dua fungsi utama yang orang ramai gunakan zaman ini untuk mendapat maklumat lanjut mengenai sesuatu bisnes. Anda akan dapat laman web asas percuma, dan anda juga boleh kongsi update dan info di profil anda supaya anda boleh simpan pelanggan tetap anda dan boleh menarik pelanggan baru.

    Anda juga boleh menambah customer loyalty bisnes anda melalui ciri review di Google My Business. Review oleh pelanggan anda mampu membina kredibiliti untuk jenama anda. Antara butiran yang anda boleh berikan di profil Business anda ialah: Nombor telefon.

    Cara terbaik untuk mengelakkan perkara ini adalah dengan menyekat mereka dalam aplikasi mesej. Berikut merupakan cara mudah untuk mengenalpasti seseorang yang telah menyekat kita dalam aplikasi ini. Jika anda cuba untuk membuat panggilan kepada orang itu menggunakan Whatapps Call, panggilan tidak dapat disambungkan.

    WhatsApp tidak boleh memberitahu jika seseorang telah menyekat anda atau sebaliknya kerana mahu melindungi keselamatan pengguna mereka. Walau bagaimanapun, akan sentiasa ada cara untuk menyemak atau sekurang-kurangnya, spekulasi di atasnya. Jika seseorang menyekat, anda masih boleh melihat maklumat orang itu di dalam senarai kenalan, tetapi anda tidak akan dapat melihat atau mengikuti kemaskini update daripada pengguna tersebut.

    Seolah-olah pengguna Viber tersebut tidak lagi masuk dalam akaun Viber atau mungkin tidak aktif. Bagi penghantaran mesej, anda masih boleh melakukannya tetapi individu tertentu ini tidak akan dapat membaca mesej anda. WECHAT Mulai dikenali pada tahunWeChat adalah satu lagi pesanan multi-platform dan aplikasi komunikasi yang membolehkan perbualan secara kumpulan, audio, video dan perkongsian foto serta mesej teks.

    Cara paling mudah untuk mengetahui anda disekat atau tidak ialah dengan kaedah berikut: Buka WeChat. Langkah-langkahnya tidak sulit, kok. Dijamin selepas mendaftarkan akun kamu bisa menggunakan fitur di aplikasi Zoom semaksimal mungkin.

    7 Tips Marketing Online Untuk Tingkatkan Sales Bisnes Kecil Anda 2020

    Pertama-tama, kamu perlu mengakses laman pendaftaran akun Zoom. Nanti, akan muncul data Personal Meeting ID yang bisa langsung kamu manfaatkan untuk mengundang partisipan ke video conference. Mudah bukan? Akan tetapi, jangan lupa untuk masukkan nama dengan benar. Dengan itu, rekan kerja akan menanggapi undangan meeting-mu dengan serius. Cara Join Instant Meeting Setelah membahas langkah-langkah pendaftarannya, kini saatnya kamu mengetahui cara memakai aplikasi Zoom, khususnya fitur instant meeting.

    Mengapa demikian? Pasalnya, fitur tersebutlah yang sering dimanfaatkan untuk berbagai keperluan meeting virtual. Nah, agar kamu bisa bergabung ke dalam instant meeting Zoom, kamu perlu men-download aplikasinya terlebih dahulu di sini. Setelah itu, simak cara menggunakan instant meeting aplikasi Zoom di bawah ini: 1.

    Harus Meeting Online? Yuk Ketahui Cara Menggunakan Zoom!

    Buka aplikasi Zoom Langkah pertama untuk menggunakan instant meeting Zoom adalah dengan membuka aplikasi terlebih dahulu di desktop ataupun handphone. Nantinya, kamu akan diarahkan untuk mengisi ID meeting agar dapat langsung bergabung. Tanpa memiliki akun, kamu sudah bisa langsung ikut bergabung ke dalam meeting online Zoom. Menarik bukan?

    Kendati demikian, jika kamu ingin memiliki akun Zoom, kamu bisa melakukan sign up terlebih dahulu di laman yang sama.

    Bagaimana Cara Mengetahui Kita Kena 'Block' Rakan Di WhatsApp, WeChat Dan Viber

    Cara Menggunakan Fitur Zoom Nah, setelah membahas langkah-langkah untuk join instant meeting, sekarang Glints akan paparkan cara memakai fitur-fitur Zoom untukmu. Sejatinya, terdapat banyak fitur dari Zoom yang dapat kamu manfaatkan. Sebagai contoh, untuk mengatur meeting online kepada karyawan atau rekan kerja. Bahkan, dengan aplikasi ini, kamu juga bisa mengatur ulang jadwal meeting secara teratur, merekam video meeting online dan lain sebagainya.

    Nah, kira-kira, seperti apa fitur-fitur Zoom bisa dimanfaatkan dengan baik? Simak pemaparan lengkapnya berikut ini.


    thoughts on “Cara nak tahu dia call orang lain

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *